Одеса, вул. Балківська 137г
+380487036303
© Меблевий салон Cappuccino – студія кухонь та меблів, 2011-2023
У цьому відео ми вирішили поділитися з Вами всіма секретами зручної кухні. Якими принципами потрібно керуватися, щоб не потрапити в ха��епу, а зробити кухню улюбленим місцем у домі.
Правило трикутника, правильне зонування кухні, стандартні відступи і відстані, які потрібно витримати між меблями, технікою і стінами, про це ви дізнаєтеся, подивившись наш новий випуск відео блогу про якісні і зручні меблі.
Що вибрати дизайн чи ергономіку?
У цьому випадку я завжди говорю про те, що ваша кухня може мати чудовий вигляд, але який у ній сенс, якщо вона не зручна!
Мене звати Юр'єв Юрій і я раджу обирати ергономічний дизайн, тому що зручна кухня - це дуже красиво!
Які важливі моменти потрібно вра��увати у вашій майбутній кухні і як зробити кухню максимально зручною ви дізнаєтеся в цьому відео.
Почнемо з основ:
Правило кухонного трикутника
Зона зберігання і запасів (холодильник, шафи для сипучих) - Зона миття (мийка, посудомийка) - Зона підготовки або робоча поверхня, і зона приготування їжі (варильна поверхня і духовка)
Головне дотримуватися правильної послідовності цих зон - адже ми беремо продукти в холодильнику - миємо в мийці - обробляємо і готуємо.
Основні рекомендації, яких потрібно дотримуватися:
Висота стільниці ��ід підлоги - залежить від зросту господині, стандартна висота коливається від 85 до 91 см. Але оптимально - краще підбирати висоту використовуючи правило ліктя!
У розслабленому стані зігніть лікоть під прямим кутом і поставте кисть паралельно стільниці - відстань від руки до стільниці має бути 15 см.
Висота фартуха і відповідно верхніх модулів кухні також багато в чому залежить від зросту людини, зазвичай це відстань від 45 до 60 см. Головним критерієм оцінки, яка висота вам потрібна - потрібно дістати до другої полиці навісної шафи без напруги.
Звісно ж кухня - це не тільки меблі, а також техніка!
Відстань між варильною поверхнею і витяжкою безпосередньо залежатиме від моделі варильної поверхні: для електричних - 60-75, для газових -70-85, для газових -70-85. Ширина витяжки також має бути або такою самою, як поверхня. Або ширшою.
Якщо ви рідко користуєтеся духовкою - то розташовуйте її в нижніх секціях, якщо часто - то краще в пеналі на рівні рук, поруч залиште ділянку стільниці для гарячих листів.
Часто використовувані предмети краще зберігати на висоті від 50 - до 180 см від підлоги, це пов'язано насамперед із тим, щоб дістати продукти, що розташовані нижче, доведеться нахилитися, а вище цієї зони вже потрібна драбина.
Якщо ви в пошуку зручної кухні, ми завжди Вам раді допомогти.
Меблі в інтер'єрі:
студія інтер'єру та меблів CAPPUCCINO
м.Одеса, вул.Балківська 137Г
тел: (048) 770-50-15